Het werkt super simpel, je hebt er het volgende voor nodig:

  • Slootwater
  • Heel fijn (speel)zand
  • Schaar
  • Houtskool
  • Flesje
  • Pan
  • Een glas

In de opmerkingen las ik nog volgende tip: je moest de kooltjes eerst wassen en het zand ook en bovenop het zand wat grind (ook wassen) als je dit 2x filtert en daarna koken om de bacteriën te doden.

Kraanwater 24 uur te zuiveren door water in een glazen schenkkan te gieten en er bergkristal of elite shungite aan toe te voegen. Pas op elite shungite is veel duurder dan de gewone shungite. Je kan me mailen voor prijzen isabelle@zichtbaar.be.

Doe er wat druppels FOODGRADE waterstof peroxide 3% in

Water dat  circuleert door zand of graniet is zuur en bevat weinig mineralen. Water dat zich in kalklagen bevindt is basisch en bevat (bi)carbonaten.

Regen of oppervlaktewater dat infiltreert in de bodem bevat na 6 tot 10 weken geen ziekteverwekkende organismen meer. Het heet dan hygiënisch betrouwbaar. Grondwater dat op grote diepte wordt gewonnen en grondwater dat al lange tijd onderweg is naar de onttrekkingsput kan als hygiënisch betrouwbaar water gezien worden.

Maar ook dit grondwater moet nog behandeld worden: het is zuurstofloos, rijk aan mineralen (vooral ijzer en mangaan) en opgelost CO2. Door beluchting en filtratie krijgt het de gewenste samenstelling.