Heel vaak krijg ik deze opmerking: Ik voel met niet goed bij de termen god en schepper.

Dat snap ik 100% want tot voor corona behandelde ik god en de schepper ook maar stiefmoederlijk. Ik geloofde wel in een  hogere intelligentie maar gaf die ook geen naam, dit omdat ik zag dat alle onrecht op aarde begaan wordt uit naam van religie (christendom, islam, jehova”s getuigen, ……) Het is idd om van te braken, vanuit ons menselijk standpunt. 

Wij arme mensen zijn toch zo gewoon om vanuit weerstand het leven te benaderen.

De huidige C-situatie (ik schrijf het woord niet vanwege de internet censuur) heeft alles op scherp gezet en uitvergroot.

Bewustzijn

De materie kan niet bestaan zonder bewustzijn. Bewustzijn is denken, analyseren, zelfbewuste keuzes maken vanuit je vrije wil. Echter de meeste mensen leven vanuit automatische piloot waardoor ze ingesleten denkpatronen steeds weer “afspelen”. Mensen gebruiken hun bewustzijn om te overleven ipv te leven, om zich in te dekken TEGEN  het leven, om te oordelen.

Spirit, geest, god, christus, de schepper

Spirit, geest, spiritualiteit, religie op aarde is verbrandt, omdat het steeds maar weer vanuit persoonlijkheden de ether ingestuurd wordt en door de persoonlijkheden misbruikt wordt. Een persoon denkt dat hij/zij de wereld is en dat de wereld rond hem draait. Zich onbewust van zijn/haar essentie de ziel/ het hogere zelf/ god. Of je god nu de kosmos, het leven, de universele intelligentie wil noemen…. je kan blijven zoeken naar de “juiste” term maar je zal die nooit vinden want god is een energie die in jou leeft en die alles bezielt / verlevendigt. Het is het leven zelf! Zo kan je tijd blijven verliezen ipv je tijd te investeren in de essentie nl in jezelf, hoe jij omgaat met het leven, met je gaven, met je eigen hogere essentie.

Je aversie is je enkel ingegeven omdat je die koppelt aan het misbruik, dat uit zogenaamde naam van god/ christus begaan werd door persoonlijke idioten (paus en co)

Waarom staan die termen uitdrukkelijk vermeld in de documenten en zijn ze belangrijk

Het huidige misbruik is ontstaan vanuit 1302 omdat een kleinzielige paus zijn persoontje zo waardevol vond dat ie besloot dat hij (nietige worm) de testamentair was van christus. Hij beweert dus de uitvoerder te zijn en de stem van christus en te mogen HEERSEN over de “kudde”.  In naam van god, de schepper en christus wordt het vele onrecht op aarde begaan. Daarom verwijs ik god. Is de enige manier om hun systeem tegen zichzelf te gebruiken.

God maakt erfgenamen, niet de mens.’ (Latijn: Haeredem Deus facit, non homo) [Bouviers`s Law Dictionary 1856]

Maar is god/de schepper/christus daarom fout? Het is de mens die deze energie misbruikt! Is kernenergie fout? Ja als je er bommen van maakt. Wel mensen laat ons geen bom meer maken van god,  aan ons mens om deze energie terug in ere te herstellen.

In de meeste van mijn artikels probeer ik mensen terug te leiden naar hun essentie, uit te leggen wat zelfbewustzijn is maar er wordt zo gefocust op de materie/de vorm/ op overleven dat teksten over leren niet binnen kunnen komen. Doe de moeite om de artikels te lezen op de site. Ik schrijf ze niet omdat ik mezelf zo interessant vind, maar ik schrijf ze om jullie te helpen de vele lagen van het leven te begrijpen. Het gaat om zoveel meer dan de papieren, het gaat leven ipv te overleven. De papieren zijn een machtig instrument als het vanuit de juiste intentie gebruikt wordt.

Hier een verhelderend artikel via de film avatar. Ideaal materiaal om samen in groepjes te bespreken. Wat is geld, vrijheid zonder liefde? Liefde is god! Ik kan het maar meegeven aan elk van onszelf om het te ontdekken. De enige tip die ik je kan geven is geloof het niet maar stel je er gewoon voor open en experimenteer met dit gedachtegoed. Geloven is een proces, hier lees je er  meer over.

Waarom de goddelijke orde

De (r)evolutie van persoon (voorwaardelijke liefde) naar onpersoonlijk (onvoorwaardelijke liefde)

Levendige groet

isabelle lambrecht Ⓢ
voortrekker van de soevereine beweging: “de goddelijke orde”
www.levende-gemeenschap.site
healer, bewustzijnscoach, psychotherapeut