Wie de bijbel analyseert komt ook de verwijzingen tegen naar de ondergeschikte rol van de vrouw

Je mag het niet te letterlijk nemen.

Adam verwijst naar de materialisatie van GOD en Eva naar de mens( de schepping van God).

ELke mens is een vrouwelijk concept omdat de mens een ontvankelijk concept is, want elke mens is een kanaal voor de goddelijke energie. En net zoals de man de vrouw penetreert, penetreert god de mens met zijn energie/levensadem.

Daarom is de mens ondergeschikt aan god en dient zij onderdanig te zijn aan god want dan geniet zij Gods bescherming en kan de mens een vruchtbaar leven en creatief leven leven  (geestelijke en fysieke kinderen scheppen) waardoor zij god tot expressie brengt en laat verder leven. Zo bekrachtigt de mens GOD in al zijn facetten. God houdt van elke mens en de mens die voor hem kiest zal zijn bescherming, naam en rijkdom genieten en in staat zijn om creaties te baren.

Het klopt ook dat het enkel Gods woord is,  dat waardevol is om gehoord te worden, de mens dient te zwijgen.

Trek nu dit concept door naar de fysieke man en vrouw en het klopt dat achter elke sterke man een vrouw staat, omdat de vrouw de man voedt en bekrachtigd. En omdat zij voor hem kiest zal hij van haar houden, haar eren, beschermen, zijn rijkdom met haar delen en haar kinderen schenken.

 

1-timoteus/2