Zouden we zonder crisis, nog een overheid nodig hebben; Is dat de reden waarom de overheid de ene na de andere crisis uit zijn hoed tovert;  Een andere vraag die ik mij dan stel is: hoe komt het dat we een crisisoverheid hebben in plaats van een overheid die vrede en harmonie realiseert;

 • gezondheidscrisis
 • klimaatcrisis
 • asielcrisis
 • energiecrisis
 • wooncrisis
 • economische/ financiële crisis
 • bank / krediet crisis
 • landbouwcrisis
 • werkloosheidscrisis
 • gender crisis
 •  co ro na crisis
 • …………
 • mss straks euro /dollar/coin /water/voedsel crisis

Het lijkt wel alsof zij ervoor zorgen dat ze aan het werk kunnen blijven en dat de mensen “bezig” blijven; Mensen vinden het blijkbaar leuker om “bezig” te zijn in plaats van zelfbewust en verantwoordelijkheid nemen om zichzelf tot expressie te brengen;  

HET IS CRISIS MENSEN

en is dat probleem? nee hoor, niks nieuws onder de zon; Het houdt de mens gewoon lekker bezig en wie een kritisch blik werpt op wat crisis is, kan zich de vraag stellen of er echt wel sprake is van crisis of dat we in een web van fictie zitten totdat we er klaar voor zijn om zelfbewust te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf; 

Wat is crisis?

Crisis komt van het oud-griekse krinein dat onderscheiden of beslissen betekent; Vroeger werd het gebruikt bij ziekte, omdat elke ziekte een kantelmoment kent waarbij de zieke erdoor komt ofwel eraan ten onder gaat; Een crisis is een kortstondig gebeuren: beterschap of ineenstorting; 

Waarom is een kritisch blik nodig?

Het woord ‘kritisch’ is afkomstig van het griekse woord kriterion, dat norm betekent. Het verwijst ook naar het griekse woord ‘kriticos’, dat in “staat om te onderscheiden” betekent; Het lijkt wel alsof de maatschappij crisis als norm heeft; Ga jij daarmee akkoord; Je zal me toch niet vertellen dat leven = aan crisis; 

Het grote is een spiegel van het kleine dus als de overheid een spiegel is van de leden van het volk, betekent dit dat elk lid van het volk, uitgenodigd wordt om te onderscheiden wat is fictie en wat is realiteit en om een keuze te maken; Constante crisis is onnatuurlijk en is mag niet als norm aangenomen worden; Het is een manier om je klein te houden en in angst; Want als je dagelijks leest dat het crisis is en je bent niet kritisch dan zal je merken dat je jezelf kleiner en kleiner zal voelen worden en je een schim wordt van jezelf; Aan jou om zo bewust mogelijk in het leven te staan, door de fictie heen te prikken en je ruimte in te nemen zodat je jezelf tot expressie kan brengen.

isabelle lambrecht