Daden zijn sprekender dan woorden: zo ook het kopje thee dat overloopt;

De professor arriveerde bij het huis van de zenmeester en stelde zichzelf voor met al zijn titels en diploma’s, en vertelde de zenmeester dat hij alle  geheimen van de zen-wijsheid nu van hem wil leren;

De meester, een man van weinig woorden, nodigde hem uit voor een kopje thee; Toen het kopje vol was bleef de wijze man maar thee doorschenken, terwijl de thee vrolijk over het kopje liep;

De professor bleef maar verder kletsen totdat hij plots stilviel en zei: ” “Meester, het kopje loopt over “; Toen pas hield de meester op, zette de theepot neer met de woorden: “Jij bent als het kopje: je arriveerde hier boordevol met kennis, meningen en oordelen; Pas als jij ruimte maakt en openstaat voor iets nieuws kan jij je kopje leegmaken en zal je iets kunnen leren”; 

inclusief schrijffouten, waarom dat ok is lees je hier

Voorwaarde voor volwassenheid: openstaan voor leiding

Mensen begrijpen niet, dat ze steeds op zoek zijn naar leiding en als ze leiding ontdekken willen ze hun eisen opleggen; Maar zo werkt het niet: ofwel ben je de leiding ofwel stel je je open voor de leiding; 

Enkel die man/vrouw, die erin slaagt het ego meester te zijn, kan volwassen zijn; En om dat te bereiken moet je bereid zijn om leiding te aanvaarden = jezelf ontvankelijk op te stellen;

Je bent volwassen als je je nederig kan openstellen voor leiding; Dit heb ik begrepen dankzij dit boek: het onpersoonlijke leven
Het is aan elk van jullie om zelf te bepalen wat je nodig hebt voor groei en wie je die leiding kan geven; Je krijgt in je leven de leiding naargelang de intentie die je uitstuurt; Als die leiding op je pad komt dan stel je die niet in vraag: het enige wat je in vraag kan stellen is “beantwoord dat wat die leiding te bieden heeft, aan dat wat ik wil leren” is het antwoord nee, dan verlaat je die leiding EN LAAT JE DIE LEIDING IN ZIJN WAARDE: is het antwoord ja dan schik je je onder die leiding zodat je je ervoor kan openen; Heb je alles opgenomen die die leiding jou kan bieden dan ga je verder naar de volgende leiding;

De vorm waaronder die leiding naar jou komt stel je nooit in vraag; Pas wie kan accepteren maw ontvankelijk wil zijn, kan het geschenk ontvangen, die die leiding je te bieden heeft;

Kan men zonder leiding?

Leiding is een constante in je leven, wie denkt zonder te kunnen, zit nog vast in het ego; Ik word constant geleid en omdat ik opensta voor leiding, zie en erken ik die leiding ook, waardoor ik er de vruchten van kan plukken; Ik ben zelfredzaam juist omdat ik opensta voor leiding; Wij man/vrouw zijn niks zonder de leiding van onze schepper, wij zijn maar een kanaal waarlangs onze schepper zich tot uitdrukking brengt; en onze schepper gebruikt elke man/vrouw onpersoonlijk weer als kanaal voor leiding; Binnen elke groep die gevormd wordt zal er altijd de leiding zijn van diegene die de bron is van die groep; Leiding is maw een constante in je leven;

Als je wil groeien moet je nederig kunnen zijn ipv als een nukkig kind je eisen stellen; Het vergt heel wat zelfdiscipline om je ego in de hand te houden en je ego de baas te zijn;

Hoe zit het met jouw kopje?

  • is je kopje (hoofd) tot de  “nok” gevuld met weerstand, oordelen, eisen, verwachtingen, zorgen, angsten ….
  • heb jij ruimte om je open te stellen voor wat het leven je aanreikt; 
  • ben jij bereidt te luisteren naar de stem van je geweten en de leiding die je ziel je te bieden heeft;

Zolang je leeft vanuit egoïsme (vanachter het masker van je emoties), handel je als een kleuter die eist, verwacht en klaagt; Door je ziel, het zelf af te wijzen, kruip jij in een persoonlijke rol (je masker) en leef je vanuit weerstand, angst, pijn;  

Boeddhisme komt van het woord ‘bodhati’ en betekend ‘hij ontwaakt’; ontwaken is het leren loslaten van je emoties, oordelen en weerstand tegen het leven, tegen het zelf; Ontwaken is een jezelf bevrijden uit verslavende en zelfbeperkend gedrag, gevormd door je gedachten;

Wat is het verschil tussen leiding en dictatuur?

  • Leiding heeft je iets te bieden waardoor je sterker en vrijer wordt: zelfredzamer en onafhankelijk
  • Dictatuur rooft van je, houdt je dom en gevangen: zorgt voor afhankelijkheid en angst

Wie op zoek is naar leiding: hoe je als man of vrouw vrij kan zijn, vind bij ons de nodige leiding; Via onze modules leer je hoe vrij kan zijn binnen elk segment van je leven, zowel wettelijk, emotioneel en fysiek

isabelle lambrecht
leider van de natuurlijke orde
healer, filosoof en coach www.zichtbaar.be