In onze algemene telegramgroup is er gedachtenwissel omtrent een autoverzekering:  verzekeren auto of niet;

waarom je zonder autoverzekering zou rijden

Op deze vraag kwam dit antwoord: Omdat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je rijden? Sinds ik zonder verzekering rij heb ik me nog nooit zo rustig en gefocust gevoeld achter het stuur… Ook… Als je je verzekert ‘voor moest er iets misgaan’, trek je het misgaan naar mijn gevoel ergens aan… Dat is hoe ik het voel

mijn antwoord daarop was:

je moet altijd zelf verantwoordelijkheid nemen voor je rijden en het is ego talk om je rustig en gefocust te voelen omdat je niet verzekert bent; ik ben altijd rustig en gefocust als ik rij om de simpele reden dat ik mijn verantwoordelijkheid neem als chauffeur; lijkt me dat je denken je ingegeven is als excuus vanuit financieel oogpunt omdat je geld wil sparen; heeft niks te maken met een geloven in jezelf; leven conform de wet van je schepper is met de 2 voeten op de grond; je verzekert je niet voor moest er iets misgaan maar zodat je de ander kan vergoeden in het geval jij tekort schiet en je die ander schade berokkend; tenzij je van jezelf vind dat je zo zuiver in het leven staat dat een ongeval een onmogelijkheid geworden is in je leven;  mijn advies is om een autoverzekering te betalen gezien een auto een ” moordwapen” kan zijn of een issue met een groot kostenplaatje; ieder doet natuurlijk wat hij wil; ik ben er geen voorstander van en zal zulk gedrag zeker niet stimuleren

haar antwoord

Dag Isabelle, wat jammer dat je wat ik deel veroordeelt als egotalk. Voor mij is het geenszins egotalk dat ik me rustig en gefocust voel zonder verzekering. Ik weet dat mijn gedachten mijn realiteit creëren. In mijn gedachten komt de mogelijkheid aan een ongeluk of auto’s als moordwapens bijgevolg niet voor. Mijn auto is mijn vervoer dat me veilig van de ene naar de andere plek brengt. Als ik een papier zou tekenen en betalen om me te ‘verzekeren’ tegen het kwaad, of eventuele schade die ik anderen zou berokkenen, roep ik dat kwaad en die schade op in mijn gedachten, hou er rekening mee dat het kan gebeuren en maak het zo deelgenoot van mijn realiteit. Je aanname dat ik geen geld zou hebben voor een verzekering is niet juist, ik zou een autoverzekering kunnen betalen moest ik dat willen. Maar ik wil dat niet. Dit is uiteraard mijn visie, en dat je mensen niet aanraadt om zonder verzekering te rijden begrijp ik helemaal. Maar ik wou toch even mijn visie delen na jouw etiket op mij gekleefd te krijgen. Ik wijs jouw etiket af en wens je verder alle moois

mijn antwoord

wel elisa, ik denk dat ik wat jaartjes ouder ben dan jij = meer ervaring; Het enige wat ik je kan zeggen is dat ik al 35jaar heel bewust leef en groei naar de beste versie zijn van mezelf en dat ik nog elk jaar dingen in mezelf heal, aangezien ik merk dat ik blijf groeien; Dat wil zeggen dat er nog steeds onbewuste stromen zijn die voor verrassingen kunnen zorgen in mijn leven;

Gebrek aan nederigheid is gevaarlijk en leidt tot onverantwoord gedrag; Als jij denkt dat je 100% puur en zuiver bent en dat jouw bewuste en onderbewuste denken op 1 lijn met de wil van je schepper/het zelf is, dan weiger jij volgens mij de realiteit onder ogen te zien en ben jij een gevaar voor jezelf en anderen;
Jij denkt dat jouw wil, jouw gedachten bepalen maar het is mijn eigen ervaring en als coach/ healer, dat niet jouw wil maar de wil van je ziel/schepper gerealiseerd wordt; Dus als je intentie aanstuurt op iets dat conform gods wet is: do not harm, zal jij positieve ervaringen aansturen maar als je intentie aangestuurd is door je onbewuste emoties = disharmonie op grond van zelf afwijzing = maw blinde vlekken die je niet wil zien maar wel je realiteit zijn, tja dan kan je wel geconfronteerd worden met onaangename ervaringen

Het leven draait rond zelfexpressie: als jij het zelf afwijst trek je gedurende je leven situaties aan die je te helpen je onbewuste pijnen te corrigeren en je denken op 1 lijn te brengen met de wil van je schepper = liefde voor HET zelf; Het feit dat je schrijft dat ik je veroordeel en een etiket op jou kleef is het bewijs dat er in je onderbewuste nog een pijn ligt van veroordeeld worden en een etiket opgekleefd krijgen;

Vraag is hoe je ziel je zal uitnodigen die beleving los te laten; Wat als dat via een ongeval zou gebeuren, ben jij dan bereid de gevolgen te dragen?

  • Toen ik 16j was, ben ik met mijn mobilette omver gereden: man was verblind door de lage winterzon: hij had geen verzekering maar heeft mijn schade betaalt;
  • toen ik 18j was, deed de rem het niet meer van mjin auto en heb ik een ongeval veroorzaakt: ik was blij met mijn autoverzekering;
  • toen ik een jaar of 37 was knalt iemand op mijn auto in: hij was verstrooid en had 2 rode lichten niet gezien: ik was blij dat zijn verzekering mijn schade betaalt heeft; Ik zat toen heel slecht in mijn vel wegens problemen in mijn relatie en ik herinner me nog dat ik dacht: “moest ik iets ergs meemaken dan zou hij mij wel op waarde weten te schatten;
  • ik ken iemand wiens vrouw en 2 kinderen recent gedood zijn omdat een andere wagen op hen inknalde; Eentje zonder verzekering, waardoor die kennis nu niet alleen het leed draagt van het verlies van zijn gezin maar ook nog eens de financiële shit die dit ongeval met zich meebracht;

Wie soeverein of autonoom wil leven, die wil vrij zijn van plicht en belasting, maar ze vergeten dat als je plicht en belasting loslaat je er wel iets anders voor in de plaats moet stellen = eervol handelen en je verantwoordelijkheid nemen om te leven conform de wet van je schepper = natural law : het principe van berokken een ander geen schade;

Als jij van mening bent dat je jij 1OO% kan garanderen dat jij nooit oorzaak van een ongeval zal zijn of betrokken bij een ongeval kan je idd de keuze maken om je niet te laten verzekeren, maar mijn advies is: gebruik je gezond verstand en sta met je 2 voeten in de realiteit dus neem best een auto verzekering