De Foreign Sovereign Immunities Act ( FSIA)) van 1976 is een Amerikaanse wet, gecodificeerd in Titel 28, §§ 1330, 1332, 1391(f), 1441(d) en 1602-1611 van de United States Code, die de beperkingen vaststelt met betrekking tot de vraag of een buitenlandse soeverein natie (of zijn politieke afdelingen, instanties of instanties) kan worden vervolgd voor Amerikaanse rechtbanken – federaal of staatsgericht. (In het internationaal recht staat de bescherming van de overheid tegen rechtszaken in buitenlandse rechtbanken bekend als staatsimmuniteit; overheidsimmuniteit in binnenlandse rechtbanken staat bekend als soevereine immuniteit.) Het stelt ook specifieke procedures vast voor de betekening van een proces, beslag op eigendom en de tenuitvoerlegging van vonnissen in procedures tegen een vreemde staat. De FSIA biedt de exclusieve basis en middelen om een ​​rechtszaak aan te spannen tegen een buitenlandse soeverein in de Verenigde Staten. Het werd op 21 oktober 1976 ondertekend door president Gerald Ford.

Sinds de goedkeuring van de FSIA in 1976 zijn er tal van juridische problemen gerezen met betrekking tot de veelvuldige interpretaties van de wet, wat heeft geleid tot de vorming van een American Bar Association-werkgroep die de FSIA wil hervormen.

Deze samenvatting is afkomstig van Wikipedia .

de volledige tekst hier