natuurwetten en oude kennis zijn ons overgedragen via mytes, verhalen en sages. Het zwaard in de steen heeft je ook een prachtige wegwijzer te bieden op je pad naar zelfexpressie;

het zwaard in de steen

Is één van de bekendste verhalen over koning Arthur, waar de tovenaar, Merlijn en zwaard in een steen steekt en vertelt dat wie het zwaard uit de steen kan trekken,  koning van Engeland wordt. Vele ridders probeerden het, maar niemand slaagde erin. Tot op een dag de jongen Arhur voor de grap probeerde en met gemak het zwaard uit de steen trok, en zo werd Arthur  koning van Engeland.

Dit verhaal werd voor het eerst verteld door Robert de Boron, een Franse dichter uit het begin van de dertiende eeuw, die zijn inspiratie vond in Italie bij de legende van de heilige Galgano Guidotti. Dat was een edelman uit Chiusdino, een dorpje dicht bij Siena die erop los leefde als fuifnummer, tot op de dag dat zijn paard niet meer verder wou. Op dat moment kreeg Galgano een visioen, waarin God hem vroeg om zijn zondig leven te beteren. Galgano accepteerde en besloot om verder door het leven te gaan als kluizenaar. Hij wou dat moment vastleggen door op die plek een kruis op te richten, maar hij vond geen hout en had enkel een bodem van rots. En toen gebeurde een wonder en zakte zijn zwaard e in de rots en vormde het handvat het kruis. Niemand slaagde erin om het  zwaard weer uit de rots te trekken.