Je kan amandelmeel maken met het velletje en al maar je bloem smaakt nog veel beter smaken als je de amandelen eerst blancheert.

Zet een ​​pan met water op het fornuis en breng aan de kook. Voeg vervolgens 1½ eetlepel baking soda toe aan het water en voeg de amandelen toe aan het kokend water en kook gedurende 3minuten. 

Test nu of het vliesje eraf komt. Neem hiervoor een amandel en laat deze in koud water vallen. Als het bruine velletje er niet af gaat, verleng de kooktijd dan met een halve minuut en test opnieuw een amandel.

Als het vliesje er gemakkelijk af komt, haal de pan van het vuur. Schep alle amandelen uit de pan in een schaal met koud water. Nu kun je alle amandelen van hun vliesje ontdoen. Leg ze op een schone theedoek en laat ze drogen. Dit kan even duren.

Pro Tips

  • Ontvel de amandelen ’s avonds en maak je bloem de volgende dag.
  • Wanneer de amandelen droog zijn, doe ze dan in een keukenmachine en laat deze ongeveer een minuut draaien.
  • Bewaar het in een afsluitbare plastic zak en je kunt het gebruiken voor je low carb of glutenvrije tortilla of voor je zoete baksels.

Hoe Bewaar Je Amandelmeel?

Zorg ervoor dat je de geblancheerde amandelen goed droog zijn als je ze tot meel maalt.

Je hebt een aantal opties om je zelfgemaakte amandelmeel te bewaren:

  • Kamertemperatuur – Omdat amandelen olie bevatten, kan de bloem ranzig worden. Om dit te voorkomen, kun je het meel in een luchtdicht bakje bewaren. Houd het meel uit de buurt van zuurstof en vocht. Je kunt het op kamertemperatuur bewaren, maar bewaar het op een droge en donkere plaats. Plaats het niet in zonlicht of in de buurt van een warmtebron, omdat amandelmeel niet van warmte houdt
  • Koelkast – als je weet dat je de bloem een ​​paar weken niet gaat gebruiken of de kamertemperatuur behoorlijk hoog is, kun je het ook in de koelkast bewaren. Doe het in een luchtdichte verpakking en label het met de datum
  • Vriezer – je kunt je amandelmeel ook in de vriezer bewaren, zeker als je weet dat je het een paar maanden niet gaat gebruiken. Bewaar de bloem in een diepvries vriendelijke container en zet het in de vriezer.

Amandelmeel Recepten

Je kunt amandelmeel gebruiken in de volgende recepten:

  • Low carb amandel tortilla recepten – vervang gewoon maïsmeel met meel en maak amandelbloem tortilla’s
  • Muffin recept – vervang de spelt meel door dit meel en je kunt een aantal fantastische vegan bananen muffins maken
  • Appeltaart Taquitos – vervang de gewone tortilla’s door amandelmeel tortillas

bron