Wat is reële waarde en waarom is het thema waarderen zo een beladen & stresserend thema op aarde.

Als je in verkeerde dingen geloofd, je leven bouwt op een verkeerd geloof en handelt vanuit foute aannames (fictie) wijs je de realiteit af (blinddoek vrouwe justitia) en ken jij waarde toe aan een verkeerde gebruik van macht. Door het verkeerde te eren/loven, leeft je in onmacht (machtsmisbruik) omdat jij je  macht weggeeft aan een idee/fictie in plaats van aan het zelf / de bron des levens. 

Hoeveel waarde ken jij jezelf toe?

Hoe kijk jij naar jezelf, naar de uitdagingen in je leven, naar het leven zelf.  Een verhaal:

Dochter is net afgestuurd en vader wil haar een belangrijke levensles leren.  Hij zegt: “Schat, je bent nu afgestudeerd en het leven ligt voor jou. Eén van je grootste uitdagingen is om je richting te bepalen, om te ontdekken wat echt waardevol is in het leven en om voor jezelf een waardevol leven te realiseren.”

Een paar jaar terug kocht ik een auto voor je maar voordat je hem op de juiste waarde kan schatten laten we hem eerst eens laten schatten. Wat denk jij dat die waard is? Dochterlief opent haar laptop tikt en klikt en eventjes later zegt ze: ” Pa, volgens de 2de handssites schommelt de prijs tussen 850€ en 1200€” Ok zegt pa we passeren eens langs een garage en stoppen dan voor een drankje. De autodealer wil hen er 1000€ voor bieden. Ze stappen terug in de auto en rijden tot het plekje waar vader een glaasje wil drinken. Het café bevind zich naast een autoclub voor oldtimers. Toen een paar clubleden hen uit de auto zagen stappen, spoeden ze zich naar hen toe en deed 1 van die mannen een bod van 85 000€. De auto bleek een zeldzame editie te zijn met weinig kilometers en in zeer goeie staat. Maar enkel een kenner wist hiervan af. 

Zo leerde de vader zijn dochter een zeer belangrijke les: dat iets maar waarde heeft als je op de juiste plek zoek. Je leven kan maar waardevol zijn als jij je opent voor het juiste geloof, als jij de realiteit wil zien en je natuur wil begrijpen. Als je leeft vanuit weerstand (pff het is maar een oude bak) zal je nooit een kenner van het leven worden.

  • Je kan niet vrij zijn als je vrijheid zoekt buiten jezelf
  • je kan niet machtig zijn als je weigert om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geloof/denken & keuzes
  • je kan de schuld voor je pijn/onvrede, niet bij een ander leggen. Jij bent diegene die in zelfafwijzing leeft en die zich afsluit voor wat in jou leeft
  • je kan geen rechten eisen als jij geen recht wil doen aan de wet van je schepper: berokken geen schade. Zolang jij in zelfafwijzing leeft berokken jij schade in je primaire relatie: die met jezelf
  • enkel de realiteit is waardevol, fictie is waardeloos omdat het een eindigend verhaal is

warme groet

isabelle lambrecht