Er is een groot verschil tussen bewuste keuzes maken en handelen vanuit weerstand; Een bewuste keuze maken is vanuit kiezen voor iets = jij bent de autoriteit en de macht die keuzes maakt; Weerstand = is het proberen te weerstaan aan iets nl aan je idee van onmacht omdat je je eigen autoriteit buiten jou legt;

Moeder theresa begreep dat feilloos toen ze zei; “ik ben voor vrede en plaats van tegen oorlog”;

nuances begrijpen door je open te stellen ipv weerstand te bieden

Wie de nuances niet begrijpt, zal geen vat krijgen op de realiteit en gevangen blijven in de hersenspinsels van de fictie (het ego); En dit speelt op elk facet van je leven;

Idem binnen de wereld van het recht;
– Je hebt recht op grond van rechtvaardigheid = wet
– er is vermoeden van recht op grond van rechtsvermoedens = legale fictie

Wie de nuances niet snapt zal in de val van de fictie trappen; Wij hebben de legale fictie ontmantelt en begrijpen zeer goed hoe wij recht op grond van rechtvaardigheid kunnen laten geschieden en dit door uit de weerstand te blijven en de autoriteit te zijn; Competente man/vrouw ipv minor onder de staat (parents patriae);

De laatste 2,5 jaar is zie ik voornamelijk mensen die (over)leven vanuit weerstand:

De plandemie heeft wel heel scherp gesteld hoe de mens in het leven staat

  • het systeem is fout,
  • de ander is fout,
  • de ander moet mij gratis zijn tijd en kennis geven
  • de ander moet mij helpen
  • het moet ……
  • eisen: ik heb recht op …….

maar ze vergeten om in eigen boezem te kijken, waar de onvrede zetelt;

Weerstand is onmacht die je niet wil voelen

Wie eist is fout, je hebt geen recht iets van een ander te eisen; In onze opleiding leer je wat recht is, en wanneer je het recht hebt om iets te claimen; Er is ook een groot verschil tussen iets eisen (onwettig) en iets claimen (wettig); Wie de wet en recht begrijpt, weet dat je eerst je wet moet stellen en je recht bepalen en dat dan pas iets kan claimen als blijkt dat je recht geschonden is; Het lijkt misschien hetzelfde maar geloof me, dit zijn 2 tegenovergestelde concepten;

Je wil iets van de ander eisen omdat er een pijn in je leeft; In het geval van de laatste 3 jaar is dit de onmacht om vrij te zijn; Ik heb ondertussen begrepen hoe het systeem werkt en dat er geen enkele reden is om je onvrij te voelen; Het grootste probleem is de mens die in weerstand leeft en zolang je deze mindswitch niet kan maken blijf je speelbal van de legale wereld; 

Het is onzin om weerstand te hebben tegen het systeem; Het systeem kan maar bestaan zolang wij, mannen en vrouwen weigeren om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf; Het systeem geeft de hedendaagse mens perfect wat hij nodig heeft: namelijk een klachteninstrument; En wie klaagt bevindt zich 7 niveau onder wie je echt bent maw je recht en autoriteit is onbestaande;

Wil je verandering zien in de maatschappij? wel zet de eerste stap in je eigen leven: stop met klagen, stop met schuld leggen bij de ander, stop met eisen, stop met weerstand bieden tegen en leer kiezen voor het zelf: handelen in eer en liefde;

levendige groet

isabelle lambrecht