Het recept voor Doomsday-crackers of overlevingsrantsoenen, waren de oplossing  die de federale overheid tijdens de Koude Oorlog de bevolking aanboodt. 1 portie is 4 crackers en dan heb je 700 calorieën en de basisstoffen om je lichaam instand te houden. Je eet per dag 3 porties, je zal afvallen en lijden aan gebrek aan hoogwaardige voedingsstoffen van het fruit en groente maar je zal niet verhongeren.

Porties6 crackers  originele recept

2 kopjes maïsmeelmeel bulgurmeel gebruikt
1 kopje water
2 theelepels zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 375F (190C).
Meng de bloem en het zout door elkaar.  Giet geleidelijk het kopje water erbij en goed roeren en kneed het dan met je handen tot een volledig gladde massa.

 Strooi een snufje bloem op je handen als het crackerdeeg eraan blijft plakken tijdens het kneedproces.
Leg vetvrij papier op het aanrecht of strooi een kleine hoeveelheid bloem op het aanrecht, leg het deeg erop en rol het uit tot een dikte van  een halve centimeter.
Snijd het deeg in zes tot negen gelijke vierkanten of rechthoeken. Steek de schone spijker of het rietje helemaal door de cracker, zodat er in elk gat een raster van vier ronde gaten ontstaat. Leg de crackers op een niet-ingevette bakplaat.

De crackers zullen aan de bovenkant lichtbruin zijn als ze klaar zijn. Doe ze in een  Mylar- of een Ziploc-zak en bewaar het op een koele, droge plaats.
Je kunt de crackers ook in een Mason-pot doen en het inmaakpot-opzetstuk op een vacuümmachine gebruiken om de levensduur ervan te verlengen. Als de doomsday-crackers op de juiste manier worden bereid en bewaard, moeten ze tussen de 2 en 5 jaar veilig kunnen worden gegeten.

bron

bron