The China Study is een  epidemiologisch onderzoek onder leiding van T. Colin Campbell – een nutritioneel biochemicus – in China begin jaren tachtig. Interesssant is dat op dat ogenblik de meeste Chinezen nog authentiek leefden: heel hun leven op dezelfde plaats  met eenzelfde dieet dat typisch was voor elke regio. De voeding was vooral plantaardige  vezelrijk en vetarm . Vlees en andere dierlijke producten hadden toen  een heel klein aandeel in de voeding, daartegenover het westen die al rijkelijk vetrijke en dierlijke voedingsmiddelen  aten.

Hij toonde aan dat onbewerkte plantaardige voeding fysieke disbalansen (ziekte) kon omkeren tot genezen. Tja, met gezond verstand kan je zelf ook tot die conclusie komen.  Via dierenproeven bewees hij dat hij de fysieke disbaland: kanker aan en uit kon zetten door het toedienen van een bepaalde hoeveelheid dierlijke eiwitten. De dierlijke eiwitten laten zuur restafval achter in het lichaam wat dus voor de opslag zorgt van oa buikvet en zorgt voor andere disbalansen die men betitelt als kanker. 

Volgens de studie:

1. Dierlijke eiwitten bevorderen de groei van kanker. Opgegroeid op een melkboerderij, dronk hij dagelijks melk. Daar is hij sinds zijn eigen onderzoek mee gestopt want hij stelde vast dat hij kanker aan en uit kon zetten door het verhogen of verlagen van de dosis caseïne (melkeiwit).

2. De effecten van voeding en eetpatronen op het ontstaan en omkeren van hart- en vaatziekten zijn erg duidelijk. Sommige cardiovasculaire aandoeningen kunnen via onbewerkte, plantaardige voeding volledig genezen worden. Niet alleen T. Colin Campbell heeft dit bewezen, maar ook Caldwell B. Esselstyn en Dean Ornish hebben studies uitgevoerd die dit treffend aantonen.

3. Supplementen zijn overgewaardeerd en vooral big business. Een gevarieerde en evenwichtige gezonde voeding is veel effectiever dan het nemen van synthetisch geproduceerde supplementen. Voeding moet in zijn geheel beschouwd en niet met een focus op specifieke vitaminen of mineralen. Er is een reden waarom plantaardige voeding bijna nooit uit één enkel macronutriënt bestaat. Ze zijn steeds een combinatie van bijvoorbeeld vetten met vezels (zaden, avocado), eiwitten met koolhydraten (peulvruchten), vetten met eiwitten (noten) of koolhydraten met vezels (fruit).

4.  Voedingsclaims zijn voornamelijk big business.

5. Koolhydraten zijn belangrijk want ze zetten om in glucose, de belangrijkste energiebron van ons lichaam. Koolhydraten uit groenten, fruit, volle granen en peulvruchten zijn enorm gezondheidsbevorderend. De oorzaak van Type 2 diabetes ligt bij dierlijk vet en niet bij koolhydraten! Verzadigde vetten veroorzaken Type 2 diabetes en verlagen de gevoeligheid voor insuline waardoor de suikerspiegel stijgt. Palm- en kokosvet, zijn gezonde vetten die je lichaam beschermen.

Het onderzoek in het boek toont aan dat een dieet bestaande uit onbewerkte plantaardige voeding ook kan beschermen tegen diabetes, obesitas, auto-immuun ziekte en aandoeningen aan de botten, nieren en ogen.

Volgens barbara O Neil is het dierlijk eiwit goed voor 58% brandstof en 42% zuur restafval en zijn plantaardige eiwitten goed voor 80% brandstof en amper 20% afval. Je hebt plantaardige vezels, eiwitten en vetten (olijfolie en kokos) nodig; De olies uit zaden, zijn zeer ongezond omdat de olie pas verkregen wordt na verhitting en chemische toevoegingen. Bij olijfolie en kokosolie is dat niet zo, deze zijn heilzaam. Koudgeperste avocado olie ook. Je hersenen zijn vet en hebben vet nodig.  Als je wil frituren, gebruik verzadigd vet, dat hitte en licht bestendig is.

Vetvrij dieet en cholesterolverlagende middelen tasten het vet van de hersenen aan met Parkinson, MS, dementie….. als gevolg.

boek

bron