Het is een eeuwenoud middel dat reeds door de vroegere pioniers in de VS gebruikt werd tegen scheurbuik. Eén kopje dennennaaldenthee bevat 5x zoveel vitamine C als één kopje sinaasappelsap. En je krijgt er bovenop heel veel vit A en anti-oxidanten. Suramine, een stof die je in de dennennaaldenthee vindt, beschermt ook tegen door de spike-eiwitten/vaccin veroorzaakte bloedingen, bloedklonters en andere medische problemen. Helpt je lichaam te ontgiften. Het feit dat fact-checkers het uitdrukkelijk weerspreken betekent dat het klopt, want de reguliere media staat haaks op wat natuurlijk en waar is. Idaal als je het combineert met heermoes en stukje wortel van paardenbloem kan je erook bijdoen omdat dit hartversterkend is.
Met dennennaalden of pinusnaalden thee pak je hoest en verkoudheid aan, bijholte ontsteking, keelpijn, griep, astma, reuma. En daarboven op heeft het heilzame werking voor je haar en je ogen , zorgt voor een ontspannen gevoel en een zeer krachtige ontgiftende werking je lichaam. Een knaller van een boost voor je immuniteit. Suramine, is wat besmettingen neutraliseert en is het derivaat van de natuurlijke oliën in dennennaalden, waar dan een extract van gemaakt wordt. Maar het voordeel van de naalden, waar je zelf thee van zet, is dat je er nog de Fytonutriënten en andere voedingsstoffen tot je neemt.
Heermoes
vind je op arme gronden, zo verrijkt de natuur arme gronden met de nodige miniralen. Als de grond terug in balans, verdwijnt de hermoes spontaan. Onbespoten heermoes is rijk aan vitaminen en mineralen zoals silicum (kiezelzuur), nodig voor de vorming van collageen, botten, nagels, haren en kraakbeen. Het heeft een bloedzuiverende werking die het lichaam ondersteunt bij ontstekingen en huidproblemen en bij de wondgenezing. Daarnaast werkt het ook vochtafdrijvend en ondersteunt de nieren. Heermoes houdt de bloedvaten soepel en kan daarom ook worden ingezet ter preventie van hart- en vaatziekten.
De den heeft 2 naalden
Hoe jonger hoe beter, dus de naalden aan de top van een takje zijn het lekkerste (voorjaar!). Zorg dat je zeker weet dat de boom niet bespoten is. Droog ze om ze ook in het najaar te gebruiken als je weerstand wel een boost kan gebruiken.
Je moet de naalden hebben van een Dennenboom (1 naald) of pinus (dan zitten 2 naalden aan elkaar, met een soort vliesje, die je er zo af kunt schuiven). Vb de douglasspar is zoet en smaakvol. De eetbare den/spar is diegene die een frisse citrusgeur afgeeft als je die kneust. Taxus is giftig en geeft geen geur af als je deze kneust.
Gebruik voor een kopje thee 1 volle eetlepel dennennaalden zonder het vliesje en knip of hak deze fijn. Doe in je tas, giet er 2 vingers kokend water over en als het water lauw is, giet je tas vol met kokend water en laat nogmaals trekken liefst met een dekseltje op. Hoe langer het trekt, hoe geconcentreerder. Voeg eventueel naar smaak honing en verse citroen toe.
Pas op!
Een andere boom met naalden is de Larix, te herkennen aan meer naalden die samenkomen in een bundeltje. Zet geen thee van larixnaalden, want die zijn giftig!!
Spar – solo: de naalden groeien per stuk aan de tak
Den – duo: de naalden groeien per twee aan de tak
Lariks- legio: de naalden groeien in trosjes aan de tak
In de pan meekoken !
Voeg dennennaalden toe aan je marinade voor je vlees- of visschotel en laat ze mee sudderen. Net als kruidnagel of laurierblaadjes kun je de naalden voor het serveren verwijderen.
Douglasspar-olijfolie
Pluk wat takjes van een Douglasspar en maak je eigen Douglasspar-olijfolie. Maak de takjes goed schoon en doe ze in een goed afsluitbaar flesje of potje. Giet hier vervolgens een naturel smakende olijfolie overheen tot de takjes onder de olie staan. Potje of flesje goed afsluiten en op een donkere plek bewaren. Zo kan de smaak van de naalden goed in de olie trekken. Deze olie blijft tot een paar weken goed.
Glühwein
Je houdt er van of niet, maar verrijk je Glühwein eens met een paar takjes dennennaalden. Of wat dacht je van een takje naalden in je warme chocolademelk?
Geef een reactie