BELGIE
Recht van bij de boer al meer dan 1600 verkooppunten in vlaanderen
ken je nog goeie websites, laat ze ons weten of plaats ze hieronder in de commentaren
NEDERLAND
Odin supermarkt onder de Sleipnir samenwerking. De Herenboeren, en de Odin en Vitatas abonnementen.
Daarnaast zijn er in NL relatief veel boerderijwinkels en diensten. En bijvoorbeeld Hofweb die leverancier is bij veel kleinere bewuste bedrijven.
herenboeren.nl Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Een Herenboerderij is het eigendom van een coöperatie van 250 huishoudens, die onderling de oogst verdelen.
www.herenboerengoedentijd.nl   Alphen/tilburg Een coöperatieve boerderij die eigendom is van 250 ‘monden’ uit de omgeving. De boerderij wordt gerund door ‘Herenboeren-boer’ Gina samen met de herenboeren.
https://www.peasofme.com/peas-makers/herenboeren-goedentijd/
peasofme.com Ik ben op reis in mijn camper en trek door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Maar ook naar wat het betekent om een goed leven te leiden. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie.
lekkerder.nl/groenten kan je hier een boer in je streek zoeken
loverendaleterlinde.nl  oostkappelle voedt 500 mondenWe zijn een gemengd bedrijf met landbouw, fruitteelt en veehouderij maar hebben nog veel meer te bieden op onze boerderij.

Boodschappen doen in de boerderijwinkel. Vers brood uit de bakkerij. Melk uit de melktap. De kinderen kunnen klimmen en klauteren in de natuurspeeltuin. Zin in koffie, thee of een stukje taart? Welkom in onze koffiebar. En voor de kampeerliefhebbers hebben we een camping met 25 plaatsen.

https://www.dbsuriname.com/2023/12/13/agro-cooperaties-zien-al-voordelen/
https://edepot.wur.nl/243295