Je kan kant en klare foodgrade waterstofperoxide kopen of je kan je eigen mengsel maken. Als ik ga wandelen of in de auto heb ik altijd een klein flesje bij. Deze zomer kreeg een kennis een prik van een bij in haar nek en was ze in paniek omdat ze allergisch is aan bijensteken. Gelukkig had ik mijn flesje in de auto, ik heb er wat op gespoten en ze kreeg NUL zwelling. 

1. Neem de inhoud van een dop waterstofperoxide (de kleine witte dop die bij de fles wordt geleverd) en vul deze met peroxide, houd de peroxide 10 minuten per dag in uw mond, en spuug het dan uit.  Geen aften meer en je tanden zullen witter zijn zonder dure pasta’s. Gebruik het in plaats van mondwater. Pas op als je dat te frequent of te lang doet kan het je tandglazuur aantasten. 

2. Laat je tandenborstels weken in een kopje peroxide om ze vrij van ziektekiemen te houden.

3. Reinig uw aanrechten en tafelbladen met peroxide om ziektekiemen te doden en een frisse geur achter te laten. Doe gewoon een beetje op je vaatdoek als je afveegt, of spuit het op het aanrecht.

4. Nadat je je houten snijplank hebt afgespoeld, giet je er peroxide op om salmonella en andere bacteriën te doden.

5. Als u schimmel op uw voeten heeft, spuit dan elke nacht een 50/50 mengsel van peroxide en water op uw voeten (vooral de tenen) en laat drogen.

6. Week alle infecties of snijwonden meerdere keren per dag gedurende vijf tot tien minuten in 3% peroxide. Gangreen dat met geen enkel medicijn zou genezen, maar werd genezen tijdens WO I door in peroxide te weken.

7. Vul een spuitfles met een 50/50 mengsel van peroxide en water en bewaar het in elke badkamer om te desinfecteren zonder je septische systeem te beschadigen, zoals bleekmiddel of de meeste andere ontsmettingsmiddelen.

8. Kantel je hoofd achterover en spray in je neusgaten met je 50/50 mengsel als je verkouden bent of een verstopte sinus hebt. Het zal bubbelen en helpen om de bacteriën te doden. Houd een paar minuten vast en snuit dan je neus in een tissue.

9. Als je erge kiespijn hebt en niet meteen naar de tandarts kunt, doe dan meerdere keren per dag de inhoud van de dop met 3% peroxide in je mond en houd deze 10 minuten vast. De pijn zal enorm verminderen.

10. Wil je natuurlijke higlights in je haar spray dan de 50/50-oplossing op je natte haar na het douchen en kam het door. . Het wordt ook geleidelijk lichter, dus het is geen drastische verandering.

11. Doe een halve fles peroxide in je bad om steenpuisten, schimmels of andere huidinfecties te voorkomen.

12. Je kunt ook een kopje peroxide in plaats van bleekmiddel toevoegen aan een lading witte was in je wasgoed om ze witter te maken. Als er bloed op kleding zit, giet dit dan direct op de bevuilde plek. Laat het een minuutje zitten, wrijf het dan in en spoel af met koud water. Herhaal indien nodig.

13. Gebruik peroxide om spiegels schoon te maken. Er wordt niet gesmeerd.

14. Heb je een staande plasser in huis, waardoor je spatten hebt op de vloer rond het toilet of het ruikt sterk naar urine, spray er gewoon wat peroxide op en weg zijn alle bacteriën.