Een uniforme handelscode (UCC) indiening is een kennisgeving die door een geldschieter wordt geregistreerd wanneer een lening wordt aangegaan voor een enkel actief of een groep activa. Een UCC-aanvraag creëert een pandrecht op het onderpand dat een lener belooft voor een zakelijke lening. Het uniform handelswetboek is een geheel van regels voor handelstransacties.

Wanneer een bedrijfseigenaar financiering ontvangt die door onderpand is gedekt, kan een geldschieter een UCC-pandrecht indienen op de activa die door de bedrijfseigenaar zijn verpand. Dit stelt de lening of het factoringcontract veilig .

Het retentierecht voorkomt dat de ondernemer het onderpand verkoopt of aanvullende financiering krijgt met hetzelfde onderpand als zekerheid. UCC-aanvragen zijn wie het eerst komt, het eerst maalt, wat betekent dat als de lener de lening niet nakomt, de eerste geldschieter die het onderpand heeft ingediend, de eerste rechten op het actief heeft. Liens vervallen automatisch na vijf jaar, hoewel ze op langlopende leningen kunnen worden verlengd.

Wanneer worden UCC-rechten gebruikt?

UCC-pandrechten worden vaak gebruikt op niet-getitelde apparatuur. Hoewel UCC-deponeringen kunnen worden gebruikt op voertuigen met een adellijke titel, worden die pandrechten meestal rechtstreeks op de titel van het voertuig ingediend. Deze directe vorm van retentierecht maakt het moeilijker om het eigendom van het voertuig over te dragen zonder het pandrecht te vereffenen.

Lenders kunnen pandrechten indienen op vele soorten activa, waaronder:

 • Commerciële instrumenten
 • Inventaris
 • Beleggingseffecten
 • Grote bedieningsapparatuur
 • Kredietbrieven
 • Kantoorbenodigdheden
 • Onroerend goed
 • Nog te ontvangen bedragen
 • voertuigen

Iedereen kan de status van UCC-aanmeldingen controleren met behulp van een openbare UCC-zoekopdracht op de website van de National Association of Secretary of State.

Soorten UCC-deponeringen

Lenders kunnen een van de twee soorten UCC-pandrechten gebruiken bij het veiligstellen van activa in ruil voor financiering. Een geldschieter kan een UCC-retentierecht indienen tegen specifiek onderpand, of de geldschieter kan een algemene UCC-aanvraag gebruiken om alle bedrijfsactiva te dekken.

UCC-recht tegen specifiek onderpand

Wanneer een geldschieter een UCC-pandrecht indient tegen specifiek onderpand, stelt de geldschieter rente in een of meer activa, maar niet tegen alle bedrijfsmiddelen. Dit komt het meest voor bij de aankoop van apparatuur en voor voorraadfinanciering. Een boer die bijvoorbeeld een landbouwmachine koopt, zou een UCC-retentierecht krijgen van de geldschieter op alleen dat specifieke stuk uitrusting.

Deken UCC-indiening

In sommige gevallen biedt een pandrecht op specifiek onderpand mogelijk niet de nodige zekerheid voor de kredietgever. In dit geval zou de geldschieter een algemeen UCC-pandrecht indienen op alle activa van een bedrijf. Dit geeft de geldschieter meer zekerheid en stelt de ondernemer in staat grotere bedragen te lenen. Algemene pandrechten kunnen het voor het bedrijf echter een uitdaging maken om extra financiering te krijgen totdat het pandrecht is voldaan of de geldschieter het verwijdert.

De UCC-1 Financieringsverklaring

Kredietverstrekkers moeten een UCC-financieringsverklaring indienen bij de staatssecretaris in de staat waar de kredietnemer zijn bedrijf heeft opgericht. Schuldeisers doen dit om een ​​UCC-vordering geldig te maken. De UCC-1 financieringsverklaring beschrijft het pandrecht, de identiteit van de pandhouder en de identiteit van de debiteur.

Alle UCC-pandrechtaanvragen zijn openbare registers en geven aan andere potentiële pandhouders of schuldeisers kennis dat de activa die een lener als onderpand in pand geeft, bezwaard zijn. Dit stelt het onderpand voor de geldschieter veilig en zorgt ervoor dat leners hetzelfde actief niet voor meerdere financieringsproducten kunnen verpanden.

Gevolgen van een UCC-indiening

Een UCC-retentierecht heeft alleen gevolgen voor een bedrijf als het extra geld moet lenen of als het in gebreke blijft bij een lening. Anders heeft een UCC-aanvraag weinig tot geen effect op de activiteiten van een bedrijf. U moet echter rekening houden met de volgende risico’s die samenhangen met UCC-aanvragen voordat u een lening aanvraagt:

Heeft gevolgen voor zakelijk krediet

Uw zakelijke kredietrapport toont alle UCC-pandrechten voor de afgelopen vijf jaar. Dit is een uitstekende manier om te zien of er pandrechten op uw krediet staan ​​die de geldschieter niet heeft verwijderd nadat het pandrecht was voldaan. Hoewel een UCC-pandrecht geen invloed heeft op uw zakelijke kredietscore, kunnen kredietverstrekkers bestaande pandrechten, betalingsgeschiedenis en geleende bedragen op zakelijke leningen zien. Potentiële kredietverstrekkers kunnen deze informatie gebruiken bij kredietbeslissingen.

Voorkomt gebruik van onderpand voor andere leningen

Als activa vastzitten in een UCC-aanvraag, vooral met een algemeen UCC-pandrecht, kan een bedrijfseigenaar ze niet gebruiken als onderpand voor aanvullende leningen. Omdat UCC-pandrechten wie het eerst komt, het eerst maalt, zal een geldschieter meestal geen tweede positie innemen achter een eerdere UCC-aanvraag omdat het risico bij wanbetaling te groot is.

Drie opties om financiering te krijgen met een bestaande UCC-aanvraag zijn:

 1. Kredietverstrekkers vragen om activa uit het pandrecht te halen: Een geldschieter is misschien bereid om wat onderpand vrij te geven van een algemeen pandrecht, zodat het kan worden gebruikt als onderpand voor een nieuwe lening. Dit kan echter moeilijk zijn, aangezien de geldschieter met de UCC algemene indiening voldoende waarde moet hebben in het resterende onderpand om te overwegen activa vrij te geven.
 2. De huidige lening herfinancieren: Om het onderpand op een bestaande lening te wijzigen, moet in veel gevallen de lening worden geherfinancierd. In dit geval kan het onderpand worden gewijzigd, zodat bepaalde activa niet worden opgenomen in de geherfinancierde lening.
 3. Vind een geldschieter die bereid is om een ​​tweede pandrechtpositie in te nemen: Misschien is de moeilijkste van de drie het vinden van een geldschieter die bereid is het risico te nemen om achter een andere geldschieter te staan ​​in pandrechtpositie. Een bedrijf zal waarschijnlijk goed gekwalificeerd moeten zijn met een sterke kredietwaardigheid voor een geldschieter om te overwegen een dergelijk risico te nemen.

Brengt zekerheden in gevaar

Elke gedekte lening brengt het risico met zich mee dat het onderpand kan worden teruggenomen als de lener de lening niet nakomt. Een UCC-aanvraag is niet anders. Als een lener in gebreke blijft bij een lening die is gedekt door een UCC-pandrecht, kan de geldschieter juridische stappen ondernemen om het onderpand terug te nemen en mogelijk te verkopen om een ​​in rekening gebrachte lening te voorkomen.

Een UCC-recht verwijderen?

De eerste stap naar het verwijderen van een UCC-pandrecht is het afbetalen van de lening. Kredietverstrekkers zijn verplicht om het onderpand van een lening vrij te geven wanneer het is voldaan. Wanneer de lening is voldaan, zal de geldschieter een UCC-3 financieringsverklaring wijzigen die het UCC-pandrecht verwijdert. Als de lener moeite heeft om een ​​UCC-pandrecht te verwijderen, kunnen ze een brief indienen bij de pandhouder.

Een lener kan ook een eed van volledige betaling zweren bij de staatssecretaris. De staat zal dan het UCC-retentierecht verwijderen. Liegen over UCC-pandrechten kan leiden tot specifieke straffen, waaronder boetes of gevangenisstraf, dus zorg ervoor dat de lening volledig is betaald voordat u deze route bewandelt.

Om te controleren of een pandrecht is vrijgegeven, heeft de National Association of Secretary of State links naar de UCC-retentiegegevens van elke staat verstrekt . Bekijk uw oorspronkelijke UCC-1-financieringsverklaring voor meer informatie over hoe het pandrecht bij de staat wordt vermeld.

Bottom Line

Een UCC-aanvraag is een gangbare praktijk voor kredietverstrekkers die apparatuurfinanciering verstrekken aan bedrijven. Zolang aan het pandrecht is voldaan, kan het enige potentiële nadeel de beperkte mogelijkheid zijn om aanvullende financiering voor het bedrijf te verkrijgen totdat het pandrecht wordt vrijgegeven. U moet ervoor zorgen dat pandrechten worden vrijgegeven nadat de leningen zijn voldaan, zodat het onderpand indien nodig kan worden gebruikt voor aanvullende financiering.

bron

A uniform commercial code (UCC) filing is a notice registered by a lender when a loan is taken out against a single asset or a group of assets. A UCC filing creates a lien against the collateral a borrower pledges for a business loan. The uniform commercial code is a set of rules governing commercial transactions.

When a business owner receives financing secured by collateral, a lender can file a UCC lien against the assets pledged by the business owner. This secures the loan or the factoring contract.

The lien prevents the business owner from selling the collateral or obtaining additional financing using the same collateral as security. UCC filings are first come, first served, meaning that if the borrower defaults on the loan, the first lender to have filed against the collateral will have the first rights to the asset. Liens automatically expire after five years, although they can be renewed on long-term loans.

When Are UCC Liens Used?

UCC liens are often used on non-titled equipment. While UCC filings can be used on titled vehicles, those liens are usually filed directly on the vehicle’s title. This direct form of lien filing makes it harder to transfer the ownership of the vehicle without settling the lien.

Lenders can file liens on many types of assets, including:

 • Commercial instruments
 • Inventory
 • Investment securities
 • Large operating equipment
 • Letters of credit
 • Office equipment
 • Real estate
 • Receivables
 • Vehicles

Anyone can check the status of UCC filings using a public UCC search provided on the National Association of Secretaries of State website.

Types of UCC filings

Lenders can use one of two types of UCC liens when securing assets in exchange for financing. A lender can file a UCC lien against specific collateral, or the lender can use a blanket UCC filing to cover all business assets.

UCC Lien Against Specific Collateral

When a lender files a UCC lien against specific collateral, the lender secures interest in one or more assets but not against all company assets. This is most common when purchasing equipment and for inventory financing. For example, a farmer who buys a piece of farm equipment would have a UCC lien filed by the lender on just that specific piece of equipment.

Blanket UCC Filing

In some cases, a lien against specific collateral may not provide the necessary security for the lender. In this case, the lender would file a blanket UCC lien over all of a company’s assets. This provides more security to the lender and allows the business owner to borrow larger amounts of money. However, blanket liens can make it challenging for the business to get additional funding until the lien is satisfied or the lender removes it.

The UCC-1 Financing Statement

Lenders must file a UCC financing statement with the secretary of state in the state where the borrower incorporated their business. Creditors file this to make a UCC claim valid. The UCC-1 financing statement describes the lien, the identity of the lienholder, and the identity of the debtor.

All UCC lien filings are public records and give notice to other potential lienholders or creditors that the assets a borrower pledges as collateral are encumbered. This secures the collateral for the lender and ensures that borrowers cannot pledge the same asset for multiple financing products.

Effects of a UCC Filing

A UCC lien only impacts a business if it needs to borrow additional funds or defaults on a loan. Otherwise, a UCC filing has little to no effect on a business’s operations. However, you should consider the following risks associated with UCC filings before applying for a loan:

Impacts Business Credit

Your business credit report will show all UCC liens for the past five years. This is an excellent way to see if there are liens on your credit that the lender did not remove after the lien was satisfied. While a UCC lien will not impact your business credit score, lenders can see existing liens, payment history, and amounts borrowed on business loans. Potential lenders can use this information in loan decisions.

Prevents Use of Collateral for Other Loans

If assets are tied up in a UCC filing, especially with a blanket UCC lien, a business owner will not be able to use them as collateral for additional loans. Because UCC liens are first come, first served, a lender usually will not take a second position behind a previous UCC filing because the risk is too great in case of default.

Three options for getting financing with an existing UCC filing include:

 1. Asking lenders to carve out assets from the blanket lien: A lender might be willing to release some collateral from a blanket lien so it can be used as collateral for a new loan. However, this can be difficult, as the lender with the UCC blanket filing must have sufficient value in the remaining collateral to consider releasing assets.
 2. Refinance the current loan: In many cases, to change the collateral on an existing loan, the loan will have to be refinanced. In this case, the collateral can be changed so certain assets are not included in the refinanced loan.
 3. Find a lender willing to take a second lien position: Maybe the most difficult of the three is finding a lender willing to take the risk of being behind another lender in lien positioning. A business likely will have to be well qualified with strong credit for a lender to consider taking such a risk.

Puts Collateral at Risk

Any secured loan comes with the risk that the collateral could be repossessed if the borrower defaults on the loan. A UCC filing is no different. If a borrower defaults on a loan secured by a UCC lien, the lender can take legal action to repossess and potentially sell the collateral to avoid a charged-off loan.

How to Remove a UCC Lien

The first step to removing a UCC lien is to pay off the loan. Lenders are required to release the collateral from a loan when it has been satisfied. When the loan has been satisfied, the lender will file a UCC-3 financing statement amendment which removes the UCC lien. If the borrower is struggling to remove a UCC lien, they can submit a letter to the lienholder.

A borrower can also swear an oath of full payment with the secretary of state’s office. The state will then remove the UCC lien. Lying about UCC liens can result in specific penalties, including fines or jail time, so be sure the loan has been paid in full before going this route.

To check to see if a lien has been released, the National Association of Secretaries of State has provided links to each state’s UCC lien information. Review your initial UCC-1 financing statement for details on how the lien is listed with the state.

Bottom Line

A UCC filing is a common practice for lenders providing equipment financing to businesses. As long as the lien is satisfied, the only potential drawback might be the limited ability to obtain additional financing for the company until the lien is released. You should make sure liens are released after loans are satisfied so the collateral can be used for additional financing if needed.