De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, heeft Pfizer, Inc. aangeklaagd wegens het onrechtmatig verkeerd voorstellen van de effectiviteit van het COVID-19-vaccin van het bedrijf en het proberen de publieke discussie over het product te censureren.

Pfizer heeft zich schuldig gemaakt aan valse, bedrieglijke en misleidende handelingen en praktijken door niet-ondersteunde beweringen te doen over het COVID-19-vaccin van het bedrijf, wat in strijd is met de Texas Deceptive Trade Practices Act.

De wijdverspreide bewering van het farmaceutische bedrijf dat zijn vaccin voor 95% werkzaam was tegen infecties was zeer misleidend. Die maatstaf vertegenwoordigde een berekening van de zogenaamde ‘relatieve risicoreductie’ voor gevaccineerde personen in de eerste twee maanden durende klinische onderzoeksresultaten van Pfizer. Uit publicaties van de FDA blijkt dat ‘relatieve risicoreductie’ een misleidende statistiek is die de keuze van de consument ‘ten onrechte beïnvloedt’. Pfizer kreeg destijds ook te horen dat vaccinbescherming na twee maanden niet nauwkeurig kon worden voorspeld. Niettemin koesterde Pfizer de misleidende indruk dat vaccinatiebescherming duurzaam was en werd deze achtergehouden in de publieke informatie die zijn beweringen over de duur van de bescherming ondermijnde. En ondanks het feit dat de klinische proef er niet in slaagde te meten of het vaccin beschermt tegen overdracht, begon Pfizer een campagne om het publiek te intimideren om het vaccin te krijgen als een noodzakelijke maatregel om hun dierbaren te beschermen.

In feite voldeed het product van Pfizer niet aan de verwachtingen van het bedrijf. Het aantal gevallen van COVID-19 nam toe na de wijdverbreide toediening van vaccins, en in sommige gebieden was het percentage sterfgevallen als gevolg van COVID-19 onder de gevaccineerde bevolking groter dan onder de niet-gevaccineerde bevolking. Toen het falen van zijn product duidelijk werd, besloot Pfizer de waarheidsvertellers het zwijgen op te leggen. In de rechtszaak wordt opgemerkt: “Hoe reageerde Pfizer toen duidelijk werd dat zijn vaccin faalde en de levensvatbaarheid van zijn melkkoe werd bedreigd? Door degenen die de waarheid verspreiden te intimideren, en door samen te zweren om de critici ervan te censureren. Pfizer bestempelde degenen die feiten over het vaccin verspreidden als ‘criminelen’. Het beschuldigde hen van het verspreiden van ‘verkeerde informatie’. En het dwong sociale-mediaplatforms om prominente waarheidsvertellers het zwijgen op te leggen.”

“We streven naar gerechtigheid voor de bevolking van Texas, van wie velen door tirannieke vaccinmandaten werden gedwongen een gebrekkig product te nemen dat door middel van leugens werd verkocht”, zei procureur-generaal Paxton. “De feiten zijn duidelijk. Pfizer vertelde niet de waarheid over hun COVID-19-vaccins. Terwijl de regering-Biden de pandemie heeft bewapend om illegale volksgezondheidsdecreten aan het publiek op te leggen en farmaceutische bedrijven te verrijken, zal ik elk instrument gebruiken dat ik heb om onze burgers te beschermen die zijn misleid en geschaad door de acties van Pfizer.’

De rechtszaak volgt op het onderzoek van procureur-generaal Paxton naar Pfizer en andere vaccinfabrikanten, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

oorspronkelijke engelse tekst hier