Een aantal mensen hebben ons aangeschreven wat ze kunnen doen om zich te ontdoen van de dwang tot het verplicht plaatsen van de digitale meter in vlaanderen.

Er is een eu HANDELS richtlijn die wil dat energiebedrijven binnen de EU kunnen concurreren met elkaar en de digitale meter is blijkbaar handig voor hun dus houden ze geen rekening met de nadelen. 

Ze kleden het mooi in met dat de klant/consument het recht heeft om zo voordelig mogelijk contracten af te sluiten en dat als de klant goed zicht heeft op zijn realtime verbruik dankzij die digitale meter, dat hij daartoe in staat zal zijn. Alsof jij met spanning op je digitale app zal zitten kijken hoeveel je verbruikt. Dit terzijde, dat ze gewoon hun kosten aan ons doorrekeningen ipv te jagen naar winst zoals electrabel 1,2 miljard winst door te sluizen naar zijn frans filiaal. Het voordeel voor de man/vrouw is ver te zoeken. Alles in het teken van de maatschappij (=de organisatie van de handel) en de samenleving laten ze lekker in de kou staan.

Terug naar de EU richtlijn; Het is dus een EU richtlijn die men kan implimenteren in de nationale regelgeving, maar er staat nergens dat het verplicht is. Hoe vlaanderen het nu als enige in zijn hoofd gekregen heeft om het te verplichten snap ik niet, in wallonie is het niet verplicht, brussel niet, frankrijk niet,  nederland niet en toch beroept vlaanderen zich op een verplichte EU regel.

vanuit de principes van het natuurlijk recht, is ook dwang sowieso verboden binnen het privaatrecht en elke organisatie: groep, bedrijf, vereniging, bestuursgroep  wordt geacht zich behoorlijk te gedragen en haar groepsgewin niet door te drukken bij anderen die geen lid van die groep zijn en dus geen voordeel genieten. Binnen het privaatrecht is het ook zo dat elk geacht wordt om zorgzaam en zorgvuldig op te treden dus als iets een mogelijk gevaar voor de ander kan opleveren dan dient deze handeling asap stopgezet te worden. Ook weer een logisch en normaal principe vanuit gewetensvol handelen.  

Machtsmisbruik is verboden zowel vanuit het individu als vanuit het vanuit een groepsgebeuren. Als een groep kan dwingen is er geen rechtszekerheid meer maar zitten we in het recht van de sterkste = oorlogsvoering en wapengeweld en dat is een misdaad, een handelen tegen de geest van de wet. 

Er is nooit of te nimmer een excuus dat dwang = machtsmisbruik rechtvaardigt

Het privaatrecht = het recht van het individu moet onaantastbaar zijn. Een organisatie is geen mens (individu) maar het bestaat uit mensen dus moet elke actie recht doen aan de essentie van de mens.

Wil jij ook nee zeggen, stuur ons dan een email, admin@levende-gemeenschap.eu dan begeleiden we je in dit proces. Het is hoogtijd dat organisaties begrijpen wat hun plek is en de mens op de eerste plek zetten ipv de handel.